佳礼资讯网

ADVERTISEMENT

錢嘉樂80萬為女買旅行車

玩飄移和甩尾玩到出神入化的錢嘉樂向來與辣車為伴,但自從愛女錢凱晴(Alyssa)出世後,有女萬事足的他放下戰車,改推BB車,不久前更豪花80萬元購入旅行車,方便寶貝女出巡。

錢嘉樂向來愛車,但去年老婆湯盈盈為他誕下寶貝女Alyssa後,他便化身廿四孝爸爸推BB車。日前下午3時半,嘉樂和盈盈帶愛女到中環出巡,盈盈用孭帶抱着肥嘟嘟的女兒,嘉樂則孭着背囊,幫女兒袋起所需用品,只見Alyssa一邊啜奶嘴一邊眼仔睩睩,十分可愛!嘉樂忍不住邊行邊逗女兒玩,不時流露出慈愛笑容。

一家三口逛完嬰兒用品店後便到停車場取車,由嘉樂駕駛落地不足三個月的Benz,盈盈則在後座照顧女兒,車尾玻璃更貼上「Baby in car」的貼紙提醒尾隨車輛。嘉樂為女兒花近80萬元買新車,貪車廂和車尾箱空間十足,早前他於成龍生日派對抽中「EZ3」、「EZ33」及「EZ333」三個車牌,大可掛一個在新車上,誘盈盈「生、生、生」!
記者就買新車一事致電嘉樂,他說:「買架車為咗車個女方便啲囉!旅行車後面可以放多啲嘢,加上五門方便上落!(有新車係咪可以生多啲?)再生要換架Van仔先夠坐!講真我係鍾意跑車,所以都有留番兩架跑車,得閒攞出嚟望梅止渴囉!」

怕囡囡出鏡搶食
嘉樂這個愛妻錫女的形象深入民心,獲不少老闆邀請拍廣告,盈盈笑言夫妻檔難度期,至於父女檔,嘉樂搞笑說:「囡囡個樣太似我呀!驚捧佢出嚟食埋我嗰份,我咪冇嘢做?講笑啫!其實我想佢享受童年生活,只係負責玩,拍戲太辛苦喇!佢大啲要出社會工作大壓力,依家有得玩就玩!」至於生完第一胎的盈盈雖放風想生第二胎,但剛入組拍無綫新劇《老表,你好Hea!》便被同劇演員王祖藍「喝止」而影響生育大計,她笑說:「呢啲講天意,唔到我決定!」生後密密接Job的她又說:「梗係想夫妻檔拍住上,賺多啲奶粉錢!」

绝世好先生。。

好爸爸,。

好爸爸,好老公。

也蛮有钱呢。

形象很好啊
慈父好老公

Follow Us
有女万事足

他老婆应该很欣慰。。。。

博上新闻

80几万,就是小钱啦。香港艺人很喜欢这类的车。