佳礼资讯网

ADVERTISEMENT

楼主: 周恩来

我在 柬埔寨 的日子!!!!!

唔知点解我一睇见柬埔寨呢三个字好似有些亲切感,或者同我向十幾年前向果边

捞过有关,记得当时早更收工就同幾位同事去"sasemai"市场买嘢,买完之后就去"mamak corner"吃

"那是你妈",真係幾enjoy㗎........

果陣时金边係冇KFC㗎,不过有UNCLE SAM 炸雞囉!事过十幾年应该我指上边果兩间店冇咗啰.......

原帖由 周恩来 于 30-7-2008 07:16 PM 发表
呢位兄台...........................又喺可方神性呀????

你叫我"好爽彔叱"就得㗎啦!我註冊果名..........

回复 42# ohsong67 的帖子

咁就叫你"67"兄啦!!ok!!!点睇啫

回复 43# 周恩来 的帖子

老周千祈咪咁叫我.............叫..................阿爽咪得啰,唔该!

回复 44# ohsong67 的帖子

好一个口齒伶俐嘅爽兄...........................................

呢个帖顶来顶去最多得我哋三条友(老周、粥兄與老粗),唔通係種缘份?

古时有三位英雄挑園三結义而传美話,不如我哋耒个新牌头叫.."杏林三結義"好嘛!

哈哈!

Follow Us
好嘅!!!好嘅......................爽兄
甘边个做大佬呀????????睇落"粥兄"够班啲!!!!
二佬就非你莫屬.......................爽兄..................ok.....
我最细.................................

老周来真㗎!

老粗行走江湖咁耐抱住一个宗旨就係织个朋友好过多个敵人,所以老粗

係冇問题嘅.........不过要等粥兄点头先成为呢段美事.......

楼主真幸福...睇到都瘾水

回复 49# lapchoong 的帖子

不如呢位兄台都嚟埋義結金蘭..............................

原帖由 ohsong67 于 31-7-2008 03:39 PM 发表
老周来真㗎!

老粗行走江湖咁耐抱住一个宗旨就係织个朋友好过多个敵人,所以老粗

係冇問题嘅.........不过要等粥兄点头先成为呢段美事.......

甘!!!!我俩为要忍耐多一下啰!!!!!粥兄哥 真喺一个 深不可測 嘅 閒之輩.........

昔有桃園三結義 今有綠林三條友

對兩位賢兄早有傾慕之心, 何德何能, 承蒙錯愛.
難得話甚投契, 不如自創牌頭, 綠林三淫(sorry講錯), 杏林三友, 望兩位莫嫌棄, 排名無分先後左右, 只論長短.(嗰名呀~)

念粥粉麵飯, 好爽碌叱, 周恩來, 雖然異姓, 既結為三淫, 則同心協力, 救困扶危, 上吹水以報國家, 下分享以安黎庶. 不求同年同月同日生, 只願同年同月同日爽, 皇天后土, 實鑒此心, 背義忘恩, 天人共閹!

好嘞, 我哋仲需唔需要燒黃紙叫鷄(sorry又講錯), 燒黃紙斬鷄, 歃精為盟(又講錯), 歃血為盟至啱. 但係在下不嬲都有貧血, 最好就唔洗喇~
今日有點緊張, 打錯唔少字, 還請兩位見諒~

粥兄,恩弟,老粗送上劲酒为我哋結拜飲杯............!

難得老粗真係咁粗........中見細心, 在下心領.

我都啰支 陳年老酒 同俩位大佬 一齊嚟队个痛快...............................

...................

老周你有冇九両菜呀你, 支米酒嚟咋啵!?(陳唔陳我就唔知嘞, 不過肯定係本地出品.) 拜神嗰陣啱洗啲喎, 你唔擺支紹興酒上嚟!? 煮鷄都用得著吖!?
不過極之欣賞你件飲衫~
將人哋"老麥"嗰嘜頭製成"老麻", 搞嘢十足.

老粗都幾熱情奔放 (梗係啦, 黑狗撞五加皮)
飲大還飲大喇, 咁大支嘢立亂攞出嚟恐怕會嚇親啲細路同冧死啲師奶, 下次再唔好咁揚嘞.

原帖由 粥粉麵飯 于 1-8-2008 07:14 PM 发表
老周你有冇九両菜呀你, 支米酒嚟咋啵!?(陳唔陳我就唔知嘞, 不過肯定係本地出品.) 拜神嗰陣啱洗啲喎, 你唔擺支紹興酒上嚟!? 煮鷄都用得著吖!?
不過極之欣賞你件飲衫~
將人哋"老麥"嗰嘜頭製成"老麻", 搞嘢十足.

老 ...

对唔住啰!!!!俩位大佬..............................
琴晚夜 我偷咗 啊爺 两支千年老酒.............................一人队一支....

在索啲K!!!!!!!直頭 ..........................................................................................

啱啱去食啲"菲律賓"餐!!!!!!
最靓嘅都喺"燒肉"..........................

有机会我哋三兄弟去 大輪食佢一餐 点睇啫?????????????

睇落都幾好食。。。D食物
蝎子酒。。。   驚

柬埔寨D錢係點換法?
一律用美金?