佳礼资讯网

ADVERTISEMENT

楼主: GeoLink

海底摄影专区(谢绝灌水)

近来最喜欢的作品, 请指教.

回复 113# GeoLink 的帖子

好! 我来先...照片不够明亮....是时候加大炮了...

回复 114# misai 的帖子

谢谢指教, NIGHT DIVE...亮不到那里去.
大炮没钱买.

原帖由 GeoLink 于 1-9-2009 08:57 AM 发表
近来最喜欢的作品, 请指教.

先告诉我们你喜欢这张照片的原因是什么?

黑白对趁?
还是双双对对的结伴?

原帖由 mantaray 于 2-9-2009 12:42 AM 发表

先告诉我们你喜欢这张照片的原因是什么?

光暗,构图平均.
有感觉.

Follow Us

回复 119# 木四水 的帖子

谢谢指教.,

总之这张我感觉很对, technically可能不是最好的.

所以就要看你是感觉派的还是技术性讨论咯
感觉- 可能是你心里的投射吧,希望能像这对 bat fish 双双对对
技术-除了水哥说的 under expose, 觉得你的构图太紧了, 有的摄影师拍人像时pantang 切手切脚,我觉得拍鱼也不要切fin 切脸
尝试多一点的留白,可以把照片打横来拍, 把那对鱼摆到右上角,可能更有感觉
只是我的两分钱。。。

所以,一定要買外闪了

原帖由 mantaray 于 3-9-2009 12:45 AM 发表
感觉- 可能是你心里的投射吧,希望能像这对 bat fish 双双对对
技术-除了水哥说的 under expose, 觉得你的构图太紧了, 有的摄影师拍人像时pantang 切手切脚 ...

幸好你还在中东, 不然就凭这一句, 我要你屁股开花.哈哈哈哈哈哈哈哈.

是感觉, 就是喜欢.
其他的..没去想.

不过听听关于光暗, 构图等也不错.

其实要调亮不是做不到. 不过就是觉得不想.

今天做抽象派.

原帖由 大法师 于 3-9-2009 09:48 AM 发表
所以,一定要買外闪了

找着...谁要赞助我?

原帖由 GeoLink 于 3-9-2009 01:04 PM 发表

找着...谁要赞助我?

我赞助你RM5
自己下来JB拿

原帖由 Jr. 于 3-9-2009 01:17 PM 发表

我赞助你RM5
自己下来JB拿

做磨这句话好像很熟悉

原帖由 mantaray 于 3-9-2009 12:45 AM 发表
技术-除了水哥说的 under expose, 觉得你的构图太紧了, 有的摄影师拍人像时pantang 切手切脚 ...

你这一句话直接打中G9心声了。。。。 赞!

BTW不懂在那里可以找到G11。。。这里好像还没面市呢。。。

回复 128# 机车女孩 的帖子

我的心声, 是做一个SOLO DIVER

回复 130# 木四水 的帖子

这个是WA+MACRO..两片镜头的.

除了在海底拍照时需要注意的构图, 光暗, FOCUS等. 其实后制(简称PS)也可以帮上很大的忙.
有上过OW课程的潜水员都知道在海里一深过5米, 红色基本上就没有了的.
除非有能力买昂贵的STROBE或HID灯下去把光还原.
不然依靠相机本身的小小内置闪光灯, 是非常有限制的.

那么,是不是代表没有STROBE就到此为止了呢?
答案是否定的,要谢谢现在这个数码的时代, 我们可以在PS用人工的方式把海底本来的颜色还原.

可以看一下以下照片, 都是没有了红色而变得青青蓝蓝的.

经过PS的步履, 可以变成那样:

详细的情形可以参考以下网页. 所有照片也是那边QUOTE来的.
How To: Editing Underwater photos with Adobe Photoshop
http://www.divester.com/2005/03/ ... th-adobe-photoshop/

我想, 这会是我下一步要往的路.

謝谢分享 终身受用

謝谢分享   great !

目前很少出去拍, 所以比较注意PS的消息.
知名UW摄影师Doug and Lorenza Sloss刚刚推出了最新的DVD VIDEO.
名为HOTOSHOP CS4 for the Underwater Photographer

售价USD99

好想买啊.

以下是一些介绍:
souce: http://www.uwphotoshop.com/
ALL NEW TUTORIALS!
Featuring over 10 hours of easy to follow video instruction, "hotoshop CS4 for the Underwater Photographer" guides viewers through the essential and advanced Photoshop techniques used to produce stunning underwater imagery.
You'll learn the "correct way of doing things" and master the secrets savvy Photoshop users employ to produce professional results. Packed with informative step by step lessons taught using "real life examples," this DVD covers everything from the Camera Raw interface to advanced topics like underwater HDR photography.

With an easy to navigate flash-based menu to choose from, shooters can select from over 70 NEW different lessons to perfect their editing skills whenever the time is right. You'll learn about the flexibility of Smart Objects, the importance of adjustment layers, how to effectively make water blue, and ways to remove backscatter. You'll master creative sharpening techniques, learn how to use curves and understand how to employ advanced retouching and color correction methods you can use to improve every shot out of the camera. In addition, you'll discover what's new in CS4 along the way, and how it can help you improve your images. So what are you waiting for? Leave the heavy manuals at home and join Doug and Lorenza Sloss as they guide you through this learning adventure in what can be considered the ultimate reference library for the underwater shooter.

MAKE WATER BLUE
...and true, and make all your colors pop

还有更多.