佳礼资讯网

ADVERTISEMENT

楼主: 黑仔3838

黑胶發燒特區

回复  kk6868

哇.....甘样都俾你解到,好野啊!!!!
黑仔3838 发表于 22-12-2009 10:39 PM

唔喺您諗住我喺流既。。﹗(講下笑吧。。﹗)

你今天幾‘安分’喔。。﹗沒去殺貨呀﹗。。﹖

回复 201# kk6868

是啊.....因为今天好忙,走不开。
奇人有call我,问我有来乜新牒。
(我想他应该咬到上瘾)

黑仔﹗如你有見到以下這三張黑膠碟。。﹗
一定要。。有殺錯無放過哦。。﹗
(全部是。。靚JAZZ歌曲。)

Ben Webster - At The Renaissance

Sonny Rollins - Saxophone Colossus。

Charlie Byrd - The Guitar Artistry of Charlie Byrd!(45 RPM)~Jazz - 爵士音樂。
(差d忘記這張發燒勁碟﹐尤其喺Side-B﹐第三首‘Taboo’滴吉打與鼓聲敲打到出神入化。)   

评分

kenlabs + 3 精品文章

那classical咧?

黑仔3838 发表于 22-12-2009 11:25 PM

上根照片。。﹗好慢呀。。﹗:@:@
等下先。。。﹗﹗﹗好快就嚟啦。

黑仔3838 发表于 22-12-2009 11:25 PM

這幾張Classical黑膠碟。。﹗(180 Gram )
如你唔買。。﹗就‘對無住’你既。。AN器材喎。

Ataulfo Argenta - Espana!

Pierino Gamba - Bizet-Sarasate: Carmen Fantaisie Op.25/ Ruggiero Ricci, violin。

Pierino Gamba - Rossini Overtures。

Ernest Ansermet - de Falla: The Three-Cornered Hat 。

Ernest Ansermet - Lalo: Symphonie Espagnole/ Ravel: Tzigane/ Ruggiero Ricci, violin。

Ernest Ansermet - Rimsky-Korsakov: The Tale Of Tsar Saltan。

Ernest Ansermet - Albeniz: Iberia/ Turina: Danzas Fantasticas。

评分

kenlabs + 7 精品文章

Follow Us

下一次。。要败的黑膠碟。。﹗
(黑仔﹗要一起上嗎﹗﹖)

Count Basice - Basie Jam~Jazz - 爵士音樂。

Count Basie Meets Oscar Peterson - The TimeKeepers~Jazz - 爵士音樂。

Art Pepper - New York Album~Jazz - 爵士音樂。

Sonny Rollins - Tenor Madness~Jazz - 爵士音樂。

Charles Mingus - Mingus, Mingus.Jazz - 爵士音樂。

Alexander Gibson - Gounod: Faust Ballet Music/ Bizet: Carmen~Classical - 古典音樂。
(這片。。。。。超勁呀﹗)

Pink Floyd - Dark Side of the Moon.~Pop/Rock - 搖滾發燒歌。

Sonny Boy Williamson - Keep It To Ourselves~Blues-藍調。
Analogue Productions 錄音唱片公司出品﹗(其口琴聲音聽到超真實感﹗)

评分

kenlabs + 5 精品文章

哈哈﹗黑仔哥﹐今天有靚黑膠碟到了。。﹗
是我偶像﹐也是你最種意滴‘吉打’手。
Antonio Forcione Quartet In Concert~45 PRM~2片版本碟喔﹗

價錢明天才知道﹗﹖聽說才來到五張吧﹗我全部把它要下來了﹐不知你怎樣看哦﹖
(龍少。。﹗這張碟。。你要嗎﹖)

哇﹗剛收到最新消息﹗奇人用10K多﹐收了很多LP Test Pressing 宣傳版本碟哦﹗(真恐怖﹗)

评分

kenlabs + 3 精品文章

哈哈﹗黑仔哥﹐今天有靚黑膠碟到了。。﹗
是我偶像﹐也是你最種意滴‘吉打’手。
Antonio Forcion ...
kk6868 发表于 24-12-2009 10:03 PM

昨晚已经拿到了(Antonio Forcione Quartet In Concert),不过有d不舍得开来听。

哇......不是吗,买了10k多!!!!
(好....等下睇下奇人牙有没有堋先.)

昨晚已经拿到了(Antonio Forcione Quartet In Concert),不过有d不舍得开来听。

哇......不是吗 ...
黑仔3838 发表于 26-12-2009 07:02 PM

不只是你﹗﹗﹗不舍得開封。。連我也一樣哦。。﹗
到頭來也開張了(好彩有買多一張﹗)﹐此碟用的樂器很獨特和滴音效很棒﹗

我哋牙堋到晒。。佢到咪堋呀﹗
滴 LP Test Pressing 對奇人嚟講﹗嚟幾多就殺幾多﹗多多益善啦。

回复 208# kk6868

哇,靓的。价钱只要不太贵就帮我买吧。谢谢。

回复  kk6868

哇,靓的。价钱只要不太贵就帮我买吧。谢谢。
long2292 发表于 26-12-2009 08:48 PM

價錢。。。在兩百以下。。﹗(180 RPM ~兩片碟。)
(龍少。。。要不要。。。殺啊﹗﹖)

回复 198# 黑仔3838

口袋空空,不是...安分守己..先...罗 {:2_79:}

回复 212# kk6868

好,就杀它。不然要听什么!!

回复  黑仔3838

口袋空空,不是...安分守己..先...罗
kenck 发表于 27-12-2009 03:15 AM

是安分守己把‘銀’。。。放進在銀行吧﹗(是嗎﹖)

kenck兄﹐近來怎樣了﹗有搞什麼新毒物嗎。。﹗﹖

回复  kk6868

好,就杀它。不然要听什么!!
long2292 发表于 27-12-2009 03:48 AM

哈哈﹗品味一致﹗老早就預算給你一片了。。﹗
(其他的原版流行歌曲碟﹐還沒新貨到﹗等到了。。才幫你大開殺戒﹗)

回复 214# long2292

Long少.......好勇啊!!!
还有好多靓版等着你来咬。

回复 217# 黑仔3838

哈哈,我怕咬到牙蹦到无嗮牙都咬不完。你们上啊啊啊

回复  long2292

Long少.......好勇啊!!!
还有好多靓版等着你来咬。
黑仔3838 发表于 27-12-2009 07:03 PM

黑仔哥﹐咁容易咬乜﹐依家喺話咬‘黑膠碟’喔﹗你咪諗住喺咬‘餅乾’哦。。﹗

回复  黑仔3838

哈哈,我怕咬到牙蹦到无嗮牙都咬不完。你们上啊啊啊。
long2292 发表于 27-12-2009 07:53 PM

喺可以咬。。﹗一個月咬兩三片。。就冇問題啦﹗