佳礼资讯网

ADVERTISEMENT

楼主: 死神之子

★☆ 我的哲理 |♂♀| My Philosophy ☆★ Ver. 2

死神之子 该用户已被删除

我的语录
The more compromises we gave, the more peoples will take the advantages over our head.
当我们妥协的越多,我们的头就会被越多人糟踏。

我的语录
Only loser will keep on complaining
只有失败者才会不断的埋怨

公平

21世纪

沉沦 物质文明
内心 渐被扭曲
倾向 物质颓废

公平的定义
却只不过是
词美的籍口

得到   = 公平
得不到 = 不公平

一切都利己的 = 公平
一切不利于己 = 不公平

公平?
人类为自己利好
的一个堂皇词语

寬恕人家所不能寬恕的,是一種高貴的行為。

我流
说到穿了
也只不过是
懦夫为自己
造的籍口

不需要高贵 那是自我
不为谁人活 也是自我

朋友

主流观
拥有
就不会孤单
就不会寂寞
就不会乏味
就不会无助

我流
朋友 = 互相利用的个体
你利用他
他利用你

当 利用值 失去后
也 就等于

朋友
宣告终结

茶味

细细品尝
甘中带香
清新、宁静、放松
一种 无形的感受

仿如
洗涤心灵中忧虑、尘垢
回归自然意境

Follow Us
色泽

晚上的夜幕
色泽黑暗 平淡无奇

早晨的黎明
色泽光亮 艳丽刺眼

夜晚早晨之间
色泽竟是如此 无奈

错爱
风的错爱
一道划过
犹如刀割
永眠于心

回忆·感觉
      时间、流星  
      无声的流逝
     发生中的现在
     也逐渐地流逝
    细节也随着时间
    一点一点地流逝

现在式、未来式
  始终也得埋藏和封锁
封存在内心世界的记忆里

寂寞
是心灵上的寂寞吗?
还是生活上的孤单?
过于宁静 心里的空虚日渐增长
过于忙碌 也掩盖不了那种感觉

最近大家都很寂寞
渴望被愛渴望被疼
真的渴望?还是欲望?
寂寞渐已成了借口

曲子
《我們都寂寞》- 陳奕迅
趕著下班的計程車 一嘯而過
下班後不想回家的我 誰要理我
很多年之前我問
朋友來陪我 有誰來愛我

買醉的時候你認識我 最後還一起生活
為怕寂寞我們做了很多 最沒空寂寞
偶遇你之後我說
想有人愛我 就有人愛我

可是我 不知道想要甚麼
不知道擁有甚麼 可能我們都寂寞

迎面一個老尼姑走過 把路燈看破
有你在家裡苦等的我 難道比她幸福得多
現在不想下班的我
沒愛好難過 有愛算甚麼樣

我恨我 我不知道想要甚麼
我不知道擁有甚麼 可能我們都寂寞

走過馬路的我說
一個人寂寞 兩個人寂寞

可能我 我不知道擁有甚麼
而我又缺少甚麼 我還怕甚麼
怕甚麼 我不知道愛算甚麼 YEAH
而我又算甚麼 我們都寂寞

你的哲學充滿了剛氣,
很直接,
帶一點任性.
不理會別人的感想,
只是想寫自己的.

[ Last edited by watchmeshine on 8-4-2005 at 10:55 PM ]

曼陀罗
乃属茄科植物
外状如漏斗型
如同牵牛花般

浅浅的淡紫色
渗透于白色中
如同圣洁无染
令人难抗其魅
亲尝其花芳泽

然而洁白外装
内里毒性竟是
如此般的剧毒

被其表 迷
被其色 醉
被其液 麻
被其汁 毙

早已知道
欣赏它 是一种错误
沉迷上 会是个伤害

灵魂会逐渐地被那
美丽洁白的曼陀罗
慢慢的侵入和蛀吸

但依然还是
千方百计般
希望拥有它
直到被幻灭

曲子
《You Are So Beautiful》- Ray Charles
You are so beautiful ... to me
You are so beautiful ... to me, can't you see?

You're everything I hope for
You're everything I need
You are so beautiful ... to me

You are so beautiful ... to me, ... can't you see?

You're everything I hope for
Everything I need...

You are so beautiful to meee..

("..." = piano)

向一位音乐灵魂 致敬

マニュアル

一颗被悲哀揉碎了的心
努力挣扎似的突突地跳
内里传出一叠叠的呻吟
自杀吧,去自杀,自杀!
不知道从什么时候开始
有了这个最终结的念头

这诅咒隐秘地封存在
人的心灵最深处位置
只有在那极度悲哀时
这诅咒就会自我解开

感觉开始越来越幽静了
一步一步地快接近毁灭
一切人物 一切物体
一切悲乐 一切记忆
全都就随之从此地告终

死神的诱惑多么的动心
窗外的夜色闪着寒光
空气的飘浮流动声量

越听 越沉迷
越听 越寒颤
越听 越宁静

那种音调就如同充满着
死亡气息的一首安眠曲

灵魂随着死神的步伐
牵引回属于他的归处

曲子
《Gloomy Sunday》- Rezso Seress
Sunday is gloomy
My hours are slumberless
Dearest the shadows
I live with are numberless
Little white flowers
Will never awaken you
Not where the black coach
Of sorrow has taken you
Angels have no thoughts
Of ever returning you
Would they be angry
If I thought of joining you?

Gloomy Sunday

Gloomy is Sunday
With shadows I spend it all
My heart and I
Have decided to end it all
Soon there'll be candles
And prayers that are said I know
But let them not weep
Let them know that I'm glad to go
Death is no dream
For in death I'm caressing you
With the last breath of my soul
I'll be blessing you

Dreaming, I was only dreaming
I wake and I find you asleep
In the deep of my heart here
Darling I hope
That my dream never haunted you
My heart is telling you
How much I wanted you

此楼过于沉重 楼主要求封帖

心、感觉

心 若是座迷宫
感觉 便是迷宫里的游戏

游戏里 元素繁多
启动了 无法抽离

着迷于游戏的感觉便
一直延续

新的因子
也迅速地蔓延

曲子
《Carnival Town》- Norah Jones
Round 'n' round
Carousel
Has got you under it's spell
Moving so fast... but
Going nowhere

Up 'n' down
Ferris wheel
Tell me how does it feel
To be so high...
Looking down here

Is it lonely?
Lonely
Lonely
Lonely

Did the clown
Make you smile
He was only your fool for a while
Now he's gone back home
And left you wandering there

Is it lonely?
Lonely
Lonely
Lonely

神、上帝

也只不过是人类自己所创造出的精神幻觉,难道不是么?
崇拜精神幻觉? 人类定是病了。

旋律的意境

淡然无味的沧桑感
凝华成 思维空间的一种意境
为生命 增添多一种感官旋律

曲子
《Fallen》- Sarah McLachlan

Heaven bent to take my hand
And lead me through the fire
Be the long awaited answer
To a long and painful fight

Truth be told I've tried my best
But somewhere along the way
I got caught up in all there was to offer
And the cost was so much more than I could bear

Though I've tried, I've fallen...
I have sunk so low
I have messed up
Better I should know
So don't come round here
And tell me I told you so...

We all begin with good intent
Love was raw and young
We believed that we could change ourselves
The past could be undone
But we carry on our backs the burden
Time always reveals
The lonely light of morning
The wound that would not heal
It's the bitter taste of losing everything
That I have held so dear.

I've fallen...

Heaven bent to take my hand
Nowhere left to turn
I'm lost to those I thought were friends
To everyone I know
Oh they turned their heads embarassed
Pretend that they don't see
But it's one missed step
You'll slip before you know it
And there doesn't seem a way to be redeemed

Though I've tried, I've fallen...

思境

夜里朦胧的月色
总是那么地迷人
酒杯里的威士忌
乱了思维的秩序
嘴里喷出的烟雾
多了刹那的心动

与你在境中思游
弹奏一首催眠曲
挣脱所有的束缚
堕落在最后缠绵
陷入最后的颓废

弹奏至最后音符
埋葬了最后缠恋
思境也相继落幕
不留一丝的慰藉

曲子
《再一次拥有》- 龚诗嘉
我想念去年的冬天
下着雪的那一夜
你给的温柔
紧握的双手
温暖整个寒冬

失去了曾经的拥有
在你离开以后
带走了笑容
只留下寂寞
忘了幸福是什么

没有你的夜特别的漆黑
只能闭上双眼去感觉
没有我的夜谁在你身边
代替了那个从前

能不能再听一次你说爱我
回到还在你怀里的时候
能不能让我再一次拥有
曾属于我的温柔
能不能让我再一次拥有
曾属于我的温柔

重叠

沉重的重叠
不累么

语录记摘

“当朋友当到要分手, 必然累积了许多怨尤、失望、背叛和伤害。 这种种痛苦的刺锐, 绝不是一般寻常友情所会经历的。 既然有了这么痛楚的撕裂, 怎么还能云淡风轻地当朋友? 勉强自己或是勉强对方, 都太做作了。”