佳礼资讯网

ADVERTISEMENT

楼主: toyjack

★特摄系列!假面骑士!仮面ライダーシリーズ討論,分享&新聞發布区!

Jason兄的SIC很多下。连平成都给你搞掂料,你一向都是我们的强人!强啊!!!
toyjack 发表于 4-2-2012 09:18 AM

所以我連自己都搞掂埋 - 破晒產

我的第二只昭和骑士啊SKY RIDER~~~还有八只啊。。加油啊~~~

ultra-act超人兄弟斗篷!!!

酷斃了

銀河戰士!

大家好~剛剛拿到,還燙手的,先分享一張,有空再拍多點~

俺的Fourze还在路途中... 虽然不是模型玩具但是收了这个...

下一個ultra-act:ultraman andro melos.... 這是什麽鳥超人...

Follow Us
下一個ultra-act:ultraman andro melos.... 這是什麽鳥超人...
rave_ragu 发表于 6-2-2012 11:36 AM

http://www.dailymotion.com/video/xkh5qa_andro-melos-andro-flore-andro-wolf-andro-mars-practice_shortfilms?fbc=63

喜歡拉打的朋友們,必定不會錯過的強作!

rave_ragu 发表于 6-2-2012 11:36 AM

圆谷在80年代制作的超短番外篇 - アンドロメロス \ Andro Melos
http://ja.wikipedia.org/wiki/%E3%82%A2%E3%83%B3%E3%83%89%E3%83%AD%E3%83%A1%E3%83%AD%E3%82%B9

根据其中的故事Andro Melos的装甲底下是Zoffy, 不过漫画中似乎又另有其人. 另外Andro们的装甲称为Tektor Gear, Ultraman Zero在超银河的那身装甲Tector Gear就是向这一点致敬.

这身装备我感受不到ultraman的气质啊......

错过了一次。。不要在做错的选择了。。昭和骑士~~我要定你们!

魂ウェブ限定S.I.C. 仮面ライダーディエンド

这身装备我感受不到ultraman的气质啊......
Raiden 发表于 6-2-2012 07:45 PM

哈哈, 这当然, Andro众的真实身份一直是个'谜', 或者说是个有点混乱的设定(漫画版 - Andro Melos揭露为Zoffy, 不过之后的另一部漫画显示Melos是另有其人, 而且至今还只是个神秘人物). 虽然与光之国众有关联, 但是似乎是类似Seven与Leo两兄弟般的远亲.

他们的全幅武装的, 跟正统光之国宇宙警备队的轻装完全相反, 感觉比较像Special Ops般的存在. 不过, 我个人觉得Andro们有点类似这些家伙. - http://en.wikipedia.org/wiki/Green_Lantern_Corps#The_Alpha_Lanterns

二号来啦!!!!!

俺的Fourze还在路途中... 虽然不是模型玩具但是收了这个...
Incognito 发表于 5-2-2012 10:54 AM
內容的描述是?
魂ウェブ限定S.I.C. 仮面ライダーディエンド
yamie_23 发表于 7-2-2012 01:20 PM
包裝很正。
二号来啦!!!!!
IGNITION 发表于 7-2-2012 09:23 PM
恭喜!恭喜!

內容的描述是?
包裝很正。
恭喜!恭喜!
toyjack 发表于 7-2-2012 10:37 PM

电影内容就不知道了, 因为没BD机, 盒内容就是这些... 1BD(正片)+2特典DVD(制作花絮+PV等)+1初回限定特典DVD(Kamen Rider OOO Greeed Night现场收录)

[怪獸]一直係幪面超人中不能缺少的錄葉。由Black睇到而家Fourze,小弟覺得咁多套當中最型的怪獸非3條5Faiz的[Orphnoch]莫屬。好開心當中3大Orphnoch(乾巧.狼Orphnoch,木場勇治.激情態馬Orphnoch & Orphnoch之王)推出頭像。不過以[魂限定]發售,就唔係人人會入手喇,至少我就冇買到(因為馬來西亞冇玩具店有入到呢Set嘢)不過勁開心就係2佬張家輝早前去廣州出席動漫節時,竟然買咗呢套嘢畀我做手信。嘩~勁開心呀!!!!!

[狼.Orphnoch]
狼.Orphnoch係555變身者乾巧的另一身份。當年知道佢身份係Orphnoch時,真係接受唔到。好想問編劇“主角已經夠慘架啦,仲要咁大整蠱咩”?(無奈我唔識日文,亦唔認識編劇井上敏樹XD) 細時覺得呢個形態嘅乾巧真係好鬼型,但而家望番呢隻頭像......點解似狐狸多過似狼架???

[(激情態)馬.Orphnoch]
555中我最喜愛的角色就係木場勇治。佢同555的“牽絆”就好似<武神鳳凰>中的[飛歷]同[希望]之間嗰份亦敵亦友的關係,周時都能牽起劇情的高潮。普通形態的馬.Orphnoch已經魅力無法擋,激情態的人馬.Orphnoch睇相都感受到其殺氣絕對能殺人於無形。(其實我真係冇咩記得Faiz詳細劇情係點咗,淨知以前自己真係好鍾意,有時間真係要再睇多次至得。)

[Orphnoch之王]
Orphnoch之王以小孩型態生存,SB公司為了保護王而創造出三條腰帶,最後被555的Rider Kick擊中而重傷,傳說只要王復活Orphnoch就可得到永生。

FAIZ HUMANKIND EVOLUTION SET大合照

一直都覺得Orphnoch之王同RX好鬼死似......你覺得冇?

馬.Ophnoch的普通形態+激情態

同是幪面超人,亦係......Orphnoch。

PS1:買咗個新攝影棚,暫時未熟手,影出嚟嘅效果唔係咁滿意。而且呢輯相用白底襯托,Hmmm~唔靚。

原文歡迎瀏覽我的Blog(^^) http://blog.yahoo.com/toyswork/articles/567616/index?bb=0

ultra-act超人兄弟斗篷!!!

酷斃了

銀河戰士!
rave_ragu 发表于 4-2-2012 05:03 PM

只是加了个斗篷,气势完全不同

电影内容就不知道了, 因为没BD机, 盒内容就是这些... 1BD(正片)+2特典DVD(制作花絮+PV等)+1初回限定特典D ...
Incognito 发表于 8-2-2012 02:12 PM

有中文字幕吗?

[怪獸]一直係幪面超人中不能缺少的錄葉。由Black睇到而家Fourze,小弟覺得咁多套當中最型的怪獸非3條5Faiz的 ...
Kaihins 发表于 9-2-2012 01:39 AM

真是好头啊... 比较喜欢木场的基本形态的头部.

有中文字幕吗?
小小蔡 发表于 9-2-2012 07:35 AM

日版的, 有日文字幕就已经偷笑了, 中文字幕更加不可能...