佳礼资讯网

ADVERTISEMENT

楼主: kenlabs

超级超低音喇叭!

kenlabs 发表于 8-11-2012 07:54 PM
哗~ DD15!恭喜恭喜!
都猜到你会拿很大的了,只是没想到你会选V仔。

老大有苦你不知﹐已試聽了幾種牌子的款式都吃不下那四粒紅奶和適合我的品味﹗
我也想不到V仔大奶怪的低頻威力那麼有質量﹐只試到兩段片﹐我已被它深深感動到了﹗
還有這大奶怪有很多咚咚玩的﹐需要點時間去摸索﹐如不懂會麻煩你指教下。

laihengfoo 发表于 8-11-2012 10:21 PM
对,我和刘德华蛮熟的,他还欠我一架Amp。

还有他曾经问过我,有粒旧款二手DD15九千大元要不要, ...

原來你和他很熟的﹐怪不得你的器材系統大都數是A&L代理的牌子﹗
究竟他欠你甚麼AMP﹖。。你有沒向他收利息呢﹖

聽聞LAI兄是住在沙登區嗎﹖
我有時也會去哪兒拜訪些音響發燒前輩的﹗

kenlabs 发表于 8-11-2012 11:24 PM
当年这个M&K鼎爷MX 5100 才是我的至爱!
可惜停产了。

難道你現在搞的三奶怪不是你的至愛咩﹖

kk6868 发表于 9-11-2012 01:24 AM
想不到魔兄對低頻的認知那麼深厚﹐小弟敬佩﹗

不要笑我啦, 前辈你嫌啫~
N年前我响disco做工, 日日俾D湿係咁震, 炸咗好多年, 所以胃口大咗, 对于D唔夠劲嘅湿, 捉唔到kick.

PA system嘅湿我钟意cerwin vega 嘅earthquake, apogee,  martin 同 turbo sound.

kk6868 发表于 8-11-2012 10:48 PM
難道你現在搞的三奶怪不是你的至愛咩﹖

你有所不知.... 我有很多至爱的!

还有这6奶怪也是我至爱!
规格和3奶大同少异但SPL就大一倍!
所以会更KICK更稳!真正魔兄的梦想湿!
只可惜好像没有进口大马。
弱点是重到要死!180磅!!!

收到最新消息!新的神级6奶怪Trinity XL Purgatory edition会登场!
6粒18寸!!!问你死未!

评分

kk6868 + 5 6奶怪正﹗

keetng80 发表于 8-11-2012 09:33 PM
喜欢那些bass够力但又耐听,不刺耳的。听了舒服且震撼!

其实低音有力而乾净+调到没有多余BOOMING就会很耐听了。

Follow Us
kenlabs 发表于 9-11-2012 06:30 AM

6粒18寸.., 係死咗都会番生..

disco 嘅廿几粒18寸, 地方大湿濕碎
AV房放6粒18寸...仲係同一个箱, 真係想"体验"一下

魔 发表于 9-11-2012 03:12 AM
不要笑我啦, 前辈你嫌啫~
N年前我响disco做工, 日日俾D湿係咁震, 炸咗好多年, 所以胃口大咗{ ...

我絕對五係嫌﹐確實對AV唔係幾識野﹐需要大家落毒指點﹗

原來你係啤d‘濕’怪物鍛煉都咁嘅﹐五怪得下下話要捉kick啦﹗
魔兄你依家揾到心水‘濕’咩﹖

kenlabs 发表于 9-11-2012 06:30 AM

五知6奶怪嘅威力會係有幾變態﹖﹖﹖

kk6868 发表于 9-11-2012 02:18 PM
我絕對五係嫌﹐確實對AV唔係幾識野﹐需要大家落毒指點﹗

原來你係啤d‘濕’怪物鍛煉都咁嘅﹐五 ...

要試过先, 但又唔得閒. 其实我要低音要落到好低但又要中低之间有kick嘅, 只kick硬中帶软的, 係唔係好司爺?
通常呢D货色至少要7-8k, 我又冇$$$ .  一切都要等到我搞掂间AV房先.

魔 发表于 9-11-2012 11:09 AM
要試过先, 但又唔得閒. 其实我要低音要落到好低但又要中低之间有kick嘅, 只kick硬中帶软的, 係唔係好司 ...

超级期待你嘅炮房開張大吉﹗

魔 发表于 9-11-2012 02:39 PM
要試过先, 但又唔得閒. 其实我要低音要落到好低但又要中低之间有kick嘅, 只kick硬中帶软的, 係唔係好司 ...

好一句‘硬中帶軟‘﹐以你對低頻的要求咁高﹐除了’濕‘要殺高檔之外﹗
器材(AMP)﹐空間﹐電源及線材呢幾樣野可要付出唔少金錢呢﹗

要好力饱满的低音,电源线方面,我极力推荐...

CEA2010 各大品牌鼎爷规格和比试!

KK6868兄,就凭这数据就知道你的DD15+是劲打心口类!魔兄的至爱!20Hz以上SPL值很高很稳!

评分

iconboy + 5 谢谢分享
kk6868 + 5 感謝老大分享﹗

kenlabs 发表于 9-11-2012 10:31 PM
要好力饱满的低音,电源线方面,我极力推荐...

NBS 線材出名夠力度﹐它一般有料的系列線材價格也不會便宜﹗

論細緻有分析力Audioquest NRG-10 也蠻不錯﹗現在價格也很合理﹗﹗﹗

kk6868 发表于 9-11-2012 02:15 AM
原來你和他很熟的﹐怪不得你的器材系統大都數是A&L代理的牌子﹗
究竟他欠你甚麼AMP﹖。。你有沒向他收利 ...

我有粒Marantz av amp拿了去给他们修理,四五个月还没好,不知要等到何时。

你收错风啦,我住安邦的。

kk6868 发表于 10-11-2012 12:15 AM
NBS 線材出名夠力度﹐它一般有料的系列線材價格也不會便宜﹗

論細緻有分析力Audioquest NRG-10 ...

A&L正在把Audioquest大清货,KK大人应该扫佐唔少好嘢。

laihengfoo 发表于 10-11-2012 01:28 AM
我有粒Marantz av amp拿了去给他们修理,四五个月还没好,不知要等到何时。

你收错风啦,我住安 ...

我認識的劉德華做東西不是這樣作風的﹗究竟你的AMP發生什麼毛病﹖
P/S 今次真的是老貓燒須咯﹗我也是住在雪隆區﹗
LAI兄如能有機緣。。大家出來吹吹水﹗

laihengfoo 发表于 10-11-2012 01:47 AM
A&L正在把Audioquest大清货,KK大人应该扫佐唔少好嘢。

掃鬼掃馬咩﹗之前五得閒冇去注意到﹐等收到風時至掃到d下級貨﹗
LAI兄你有掃到d乜笋野冇﹖

KK兄!
请PM下DD15价钱看看!?