佳礼资讯网

ADVERTISEMENT

胡杏兒戀「港男」兩月玩完

胡杏兒與黃宗澤七年情玩完後,原來秘密拍過一次拖,她昨晚透露與本地圈外新歡只拍拖兩個月,最終因不合適而分手,杏兒強調現在沒拍拖。

人氣劇《衝上雲霄II》演員張智霖(Chilam)、胡杏兒、吳卓羲及傅嘉莉等,昨晚在將軍澳電視城出席無綫行政主席梁乃鵬所設的慶功宴,但男、女主角吳鎮宇和陳法拉則雙雙缺席。杏兒與黃宗澤(Bosco)甩拖後,先後與台灣男星黃少祺及內地小生于波及馬天宇等傳緋聞,最近她在內地受訪時承認與Bosco分後手後曾拍過一次拖,但已成為「過去式」:「之前都同大家講過有人追,佢係香港圈外人嚟,唔係做生意嘅,拍咗拖好短時間,只係兩個月,但係因為唔係咁適合,每個人都有自己嘅生活習慣,已經和平分手,依家太忙冇拍拖。」

希望人人有工開
杏兒被問到是否還喜歡「舊口味」?她說:「好難答,唔係因為呢啲,自己好忙,嚟緊要去法國拍嘢。」她又透露正在學法文,不介意與外國人拍拖。對於有指無綫將收緊旗下藝員返內地工作的措施,杏兒說:「未聽過,我啱啱先喺北京返嚟,但都明白公司要人拍劇,希望取得平衡。」杏兒坦言支持香港電視獲發免費牌照,希望香港電視業有良性競爭。對於無綫的「愛回家」計劃,她認為無綫需要更多人才,最緊要是人人有工開。
Chilam最近借出林寶堅尼跑車供《變形金剛4》拍攝,他說:「最開心係囝囝魔童,佢喺睇雜誌見到我哋架車好興奮。佢係變形金剛迷嚟,等部戲上會帶佢去捧場。」

無綫誓改善待遇
而梁乃鵬則在席間宣布:「星期一開會後決定培育TVB大家庭文化,要同事作為TVB一分子而驕傲,希望藝員有開心嘅工作環境,要佢哋得到尊重,有合理嘅工作時間、酬勞、有更多演出機會,廠景工作時間唔超過10小時、外景唔超過12小時。」他又指無綫「愛回家」計劃希望予人「門常開」的感覺,對於有指無綫收緊藝員返內地工作政策,他說:「冇,反而希望加佢哋喺內地嘅知名度配合TVB嘅發展。」對於成立星夢娛樂有限公司,與星煥唱片合作,他強調會對其他唱片公司公平及保持良性競爭。

希望早日遇到真命天子。。。

ADVERTISEMENT

他有他的想法。。。

她开心就好

过眼云烟啦

勉強沒幸福

为幸福努力~~~

Follow Us