佳礼资讯网

ADVERTISEMENT

Just Me ~ 就是我~!

旧的不去,新的不来。旧的帖不想再延续了,在这里重新再记录新的回忆。

整理好自己的心情,同时期待转换的美好时光。

评分

YNWAMARK + 5 原创内容

献给刚好路过的你,新年快乐~!

新年快乐

原来你是位摄影师哟

志别 发表于 8-2-2019 10:29 PM
新年快乐

原来你是位摄影师哟

哈哈。。。我是好“摄”之徒。

今年新年最喜欢的两幅对联。。。
说中心里话。

评分

Dogs1985 + 5 笑死人。;P

祝您新年快乐。

Follow Us

黃子華(RAP) :喂喂喂,世界好簡單,但係人類好複雜。係咁㗎啦,好出奇啊?搵食唧,犯法呀,我想㗎?古巨基(唱):神救贖人世  靠笑穴能誘惑人笑  要夠絕人生有什麼  好喜悅子華說  子華說黃子華(RAP) :喇各位我哋唔係唔負責嘅人,為咗爸爸媽媽短短一剎那嘅快樂,我哋負責咗幾十年喇,真係橋到船頭自然直啊?定係船到橋頭變林夕啊?拉拉鏈又一日,唔拉拉鏈又一日,無人搵你做野你咪當自己係偉大嘅藝術囉,生勾勾嘅時候係唔會得到應有嘅尊重,我恭喜你,你仲偉大過偉大嘅藝術家,死咗都無人尊重啊!不過輸少當贏啦,係輸淨少少都當係贏。哎呀!若要人不知,唔好咁低B。古巨基(唱):要笑到低脂遊url=home.php?mod=space&uid=239339]@世界[/url]  被人笑  令人笑  是頭等善事醜不醜  要自知  當作表演趣劇夠睿智黃子華(RAP) :我好鐘意返工啊!你話唔係鬼上身點講得出啊?真係做隻貓,做隻狗,做隻出位的馬仔。老闆,點解我可以做得咁差?其實我可以做得差啲㗎,出俾你果份唔係糧,係賠償,雖然話一千幾百,猶如垃圾,富貴於我如浮雲,但係浮雲於我如命根,我地滿身傷痕,身無分文,之但係Buffet不妨食過份,出貓豈容你太高分啊?哎喲返工緊係睇鐘,今日最希望係聽日打風,搵食唧,犯法呀,我想㗎?古巨基(唱):神救贖人世  靠笑穴能誘惑人笑  要夠絕棟篤笑大家  的死穴回水要自嘲  花心血人類若  那麼易笑不必我賣笑玩幽默去拯救這眾生將苦水  飲到喜悅子華說  子華說黃子華(RAP) :喂喂喂,你仲唱?失戀唱情歌,即係漏煤氣閂窗。愛情呢家嘢,你預左唔OK,你就OK。你唔中意我?我憎你!你中意我?我唔信你。問世間情為何物,情侶裝係唔怕核突。初戀之前,小龍女只需要靚,靚就唔洗扮啊,扮就唔謊靚啊。個時真係膚淺啊嘛,喇依加個人成熟咗就知道啊原來身材都好重要啊,一個頂級嘅紅顏,係會帶嚟頂唔順嘅麻煩。化妝變做喬裝,呢啲就叫做公關!古巨基(唱):關公最慘  好孤單  好正經  不愛玩  沒情愛愁煩AB餐  揀正餐  揀野餐  至少有條件  鬥煩黃子華(RAP) :愛情同股票一樣,未入之前會不停咁升。一但到手,就會掉頭咁走,你仲夠膽擺酒?唔怕嘥咗條魚,嘥咗隻雞,同嘥埋隻狗?你愛嘅,你得唔到,你唔愛嘅,你甩唔到。男人對愛情最緊要嘅係新鮮,但係女人最緊張就係保鮮。「你從來都無愛過我」,「你對我已經唔係好似以前咁」唉,夜半訴心聲,何需太高清,一句到尾,一句到尾,一句到尾,愛,講是沒有用的,做啦。古巨基(唱):神救贖人世  靠笑穴能誘惑人笑  要夠絕棟篤笑大家  的死穴回水要自嘲  花心血人類若  那麼易笑不必我賣笑玩幽默去拯救這眾生將苦水  飲到喜悅子華說  子華說

喜欢子华说的金句
我好鐘意返工啊!你話唔係鬼上身點講得出啊?真係做隻貓,做隻狗,做隻出位的馬仔。老闆,點解我可以做得咁差?其實我可以做得差啲㗎,出俾你果份唔係糧,係賠償。

*啲老洗成日話啲員工做嘢都唔攞個心出0黎,激死人。。。
啲員工就成日話老洗都唔攞0舊金出0黎,洗死人~!

欢迎你进来坐坐,人日快乐。

人日快乐

人日快乐,身心安康

祝大家快乐安详。

Cathe123 发表于 11-2-2019 09:56 PM
人日快乐,身心安康

谢谢🙏,身体健康最重要。

为了让你放心,所以我没关系。

我忘了是从什么时候开始学会说著「没关系。」
只是,
每当说著这句话的时候,其实自己都是很伤心。

为了让你放心,所以我没关系。

放弃了自己的感受,只在乎对方的感觉,
把对方当成了自己去爱护。

可是你要现在乎自己,你要先把自己放在心上。

2-3-2019 (星期六)
难得一次机会出席拍鸟的活动,
真的让我大开眼界。
从听鸟的叫声去辨认鸟的种类,
还要眼力够好,能够马上知道鸟叫的方向,
真的要全神贯注,
不然一不留神,就错过了摄影最美好的一秒。

IMG_20190303_000541_mh1551754169105_meitu_2.jpg 大家耐心等候。。。

小鸟打架

夜晚的星空

同愛子華神,可惜他的棟篤笑不再做了。
【子華說】好聽,搭配歌詞食用更佳。

想知道哪裡可以賞鳥?

哗!你的大炮.....
那幅对联好好笑!

jusme 发表于 8-2-2019 11:05 PM
今年新年最喜欢的两幅对联。。。
说中心里话。

你好楼主我理解能力不好,
想请问下这副对联是什么意思?

有机会分享你的摄影作品,喜欢看大自然照。

有机会分享你照片

樹小米 发表于 13-3-2019 10:03 PM
同愛子華神,可惜他的棟篤笑不再做了。
【子華說】好聽,搭配歌詞食用更佳。

想知道哪裡可以賞鳥?

基本上在本地最多人去的也是最多鸟看的有fraser hill, taman negara.某人说云顶最高的山也能够看到异地来的鸟。

评分

樹小米 + 5 谢谢分享