佳礼资讯网

ADVERTISEMENT

楼主: BIZET

怕步上親共富豪下場 澳洲華人拒五星旗改揮我國旗

支納人在全世界都是過街老鼠而不自知
遲早在全世界任何地方都無容身之地

D.路飞 发表于 20-2-2019 10:44 AM
不喜欢不就离开香港台湾咯,不喜欢中国又要呆在中国的土地上!

香港和臺灣是主權獨立的國家
與支納無任何關係

justebelmont 发表于 20-2-2019 05:57 PM
搞到鱼死网破,最后的结果必定让广东岭南地区策动革命,最终结果就是大粤共和国成立。

鱼死网破?你太高估香港了,香港有此能耐与中央对抗吗?

BIZET 发表于 20-2-2019 11:16 PM
證明呢類蝗蟲也嫌棄嗜血殘民共產黨之地,五眼聯盟容不下嫌疑間諜。

说蝗虫不得不提“马蝗”,因为马蝗是蝗虫中的蝗虫!
马蝗,学名Leech,马国的特产,马蝗不但会吸血,而且爱咬人,同时还会传播疾病!
马蝗是一种危险的软体生物。
以“马蝗”来比喻马国废青,再也不需其他形容词了!

香港人非常十分之淋屎,人格低劣无教养,看到香港人就讨厌。

BlazeA4 发表于 21-2-2019 12:22 AM
香港和臺灣是主權獨立的國家
與支納無任何關係

这群港毒台毒要走那些白人的老路,和美国抢印第安人的土地,澳洲人抢土著的土地一样,正试图抢中国的土地!

Follow Us
You are right, “马蝗” = 爱中勇男

heme123 发表于 21-2-2019 09:08 AM
香港人非常十分之淋屎,人格低劣无教养,看到香港人就讨厌。

You are right, you don't go to 共產黨統治蝗虫之地 anymore. 若果去過會被蝗虫吸血,同时还会传播共產黨狂毒疾病! 傳染你全家死人㗎.

BIZET 发表于 21-2-2019 02:50 PM
You are right, you don't go to 共產黨統治蝗虫之地 anymore. 若果去過會被蝗虫吸血,同时还会传播共產黨狂毒疾病! 傳染你全家死人.

我去过北京揭阳成都,遇到的大陆人比香港人更加有礼貌。在香港餐厅order野慢一D,香港人就俾脸色你睇,黑口黑脸。
所以话香港人冇禮貌低劣低质素低贱,香港人就如过街老鼠一样不需要可怜你地。

你在香港遇到低劣質素港人, 正是共產黨放蝗蟲入香港結果. 鄉音都未甩, 每年5萬4, 仲未計蟲再生蟲. 香港進化如此皆因共產黨放蝗蟲入香港.  好彩你也領教過.

heme123 覺得共產黨好. 應該帶埋全家返去大陸多啲, 幫口食多啲發瘟豬, 死街老鼠扮羊肉串, 唔使地溝油, 包你全家延年益壽.

本土香港人=低劣低質素香港人,其地位同过街老鼠冇分别。

滚吧!
大便国人到處不受欢迎!

共產黨好歡迎 heme123 全家返去大陸幫口食多啲 發非洲豬瘟死豬, 死街老鼠扮羊肉串, 環保地溝油, 大陸蝗蟲會賜你 及你全家延年益壽.  當會對愛你 及你全家的共產黨感恩不盡.
早去不用回.

本土香港人是一班寄生蟲,性格低劣,人品低贱,智商低B,同埋心地低质素,政府应该禁止呢班寄生蟲来马来西亚。

共產黨放蝗蟲去香港, 睇吓大陸寄生蟲樣板. heme123 矇了眼睛,
【網民hot talk】新移民肺癌婦長居內地冀在港免費醫 急症室醫生:高官都是吃了屎的                           
唔少公立醫院醫護人員近年嗌晒救命,話越嚟越多相信係新移民嘅求診者嚟睇病,加重公營醫療負擔。特首林鄭月娥日前反駁,話單程證人士年齡中位數比香港整體中位數更低,而公立醫院服務使用者大多數係長者,所以坊間批評單程證加重公營醫療負擔之說,係無準確基礎咁話,再次呼籲香港人要多多包容,要歡迎港人家屬嚟香港「團聚」。
「包容」呢兩個字,相信已經有唔少人覺得難聽過粗口,越聽就越嬲;喺公立醫院前線「救命」嘅急症室醫生,面對新移民車輪式求診,唔知又點睇?噚日公立醫院急症室醫生「Dr. Ray」,就喺佢個「Dr. Ray的急症室迎送生涯」Facebook專頁分享親身經歷,話最近有位身患肺癌嘅新移民女士,持香港身份證去求診,帶埋一大疊大陸醫療報告同藥單,開宗明義話希望喺香港醫病。醫病唔係問題,問題係呢位女士講明自己長居內地,每個月只係要畀3,000大元嘅標靶藥費,因為聽聞香港有免費醫療福利,所以先想嚟香港醫,慳番一筆。原文按此進入

Dr. Ray話,世人都貪小便宜,如果某少爺再次喺天台撒銀紙,土生土長香港人一樣會去執,沒有誰比誰高尚,不過從未貢獻過就伸手攞福利,就係制度上必須堵塞嘅漏洞。  

Dr. Ray話自己經過呢幾年修為,總算有些少道行,聽到呢位女士嘅要求並冇嬲冇拍檯大鬧,反而說之以理,唔係因為冇晒火,而係因為發脾氣只會令對方聽唔入耳。佢慢慢同肺癌婦解釋,話標靶藥物其實香港人都係要自己畀錢,所謂資助其實係要經過一輪審批,如果每個大陸人嚟香港都可以免費醫病,而且係重症,香港嘅醫院破產都唔掂。肺癌婦雖然認同Dr. Ray有道理,但仍然堅持希望喺香港醫病。

Dr. Ray就答佢「不要緊,這是你的權利,我可以幫你寫信」,但就順帶提醒多句,佢嘅情況嚟香港排腫瘤科門診,恐怕要一年半載,到時肺癌婦嘅標靶藥療程都完成咗,「你千萬不要放棄治療啊。」聽到要等咁耐,肺癌婦都有啲愕然,Dr. Ray就繼續解釋,話因為有唔少好似佢呢種病人嚟排隊,所以條隊越嚟越長,仲叫呢位女士「要堅決把握國家發展大灣區的機遇,將來江門、佛山、珠海的市級人民醫院,也會有國際級的醫療水準。」

肺癌婦雖然好感激Dr. Ray詳盡解釋,但仍然希望攞信去排隊,不過都有話如果真係要排咁耐,佢寧願返大陸繼續醫。Dr. Ray話,嬲都無補於事,要心平氣和討論至有用,短短10分鐘已經令呢位女士明白,越多人嚟排隊,條隊就會越嚟越長:「這麼簡單的道理,香港高官卻視而不見、掩耳盜鈴,一個二個都是吃了屎的。」

https://hk.news.appledaily.com/l ... e/20190222/59287651

heme123 发表于 22-2-2019 12:07 AM
本土香港人是一班寄生蟲,性格低劣,人品低贱,智商低B,同埋心地低质素,政府应该禁止呢班寄生蟲来马来西亚。

這班寄生蟲一定會搵你馬拉便宜, 你要迎接你偉大共產黨特產蝗蟲, 通街放大便.

你要包容在你門口放大便呀.

heme123 发表于 22-2-2019 12:07 AM

這些大陸蝗蟲擁有特殊如你所祺望的優點 --- 性格低劣,人品低贱,智商低B,同埋心地低质素,
你要多多包容. 與大陸恩客接觸多點必會傳承給你及你全家.

heme 123  你欣賞的共產黨受服務 優質食品, 不過不包安全.
慢慢回味共產黨給你的恩賜.

https://www.hk01.com/%E7%86%B1%E ... 5%E4%B8%AD%E6%AF%92

「掛羊頭賣鼠肉」江蘇少年吃羊肉串後牙齦出血腰腿痛 證實鼠藥中毒

BIZET 发表于 22-2-2019 01:22 PM
這些大陸蝗蟲擁有特殊如你所祺望的優點 --- 性格低劣,人品低贱,智商低B,同埋心地低质素,
你要多多包容. 與大陸恩客接觸多點必會傳承給你及你全家.

呢D性格低劣,人品低贱,智商低B,同埋心地低质素的本土香港人,是唔需要包容呢种过街老鼠。